Workshop kalkhennep - zaterdag 21 mei 2016

Op zaterdag 21 mei organiseert Hemp in a Box in samenwerking met Ecostore een workshop rond kalkhennep. De workshop start met een klein stukje theorie over de werking en toepassingsmogelijkheden van kalkhennep. Daarna steken we de handen uit de mouwen.

Opkomst van de Cannabisiness - Trends, 31 maart 2016

Lees het artikel in Trends over de talrijke industriële toepassingen die legale hennep biedt in verschillende sectoren: textiel, automobiel, woningbouw en voeding. Ook het verhaal van Hemp in a Box wordt toegelicht in een interview met zaakvoerder Mathieu Hendrickx.

Hemp in a Box infovoormiddagen 10 en 11 november 2015

Op dinsdag 10 en woensdag 11 november stelden wij onze productiehal open voor bouwprofessionals. Gedurende twee voormiddagen informeerden wij architecten, aannemers en medewerkers van studieburelen uitgebreid over het innovatieve Hemp in a Box bouwprocédé. Bekijk de fotoreportage!

Hemp in a Box in het nieuws - Oktober 2015

Ecologisch bouwen met hennep: een hot topic! De lancering van Hemp in a Box is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Naast een reportageploeg van Kanaal Z, kregen we journalisten van verschillende kranten en online media over de vloer. In deze blogpost vind je een overzicht van alle artikels en en kan je ook de nieuwsreportage op kanaal Z bekijken.
Hennepveld Hemp in a Box: Vergunde hennepteelt voor energiewinning en industriële doeleinden

Herzeelse landbouwer pakt uit met uniek ecologisch bouwprocédé.

PERSBERICHT- VRIJDAG 9 OKTOBER 2015 – HERZELE/HEUSDEN Onder de naam Hemp in a Box ontwikkelde landbouwer Mathieu Hendrickx uit Herzele een prefab bouwsysteem met wellicht één van de meest omstreden planten als voornaamste grondstof: hennep. Een eerste ‘Hemp in a Box-woning’ werd afgelopen maand opgetrokken in Heusden.
Kalkhennep Hemp in a Box

Ecologisch bouwen? Met kalkhennep natuurlijk!

Zou jij nog traditionele, chemische bouwstoffen gebruiken voor een nieuwbouwproject als je weet dat je een zelfde resultaat kan halen met 100% natuurlijk afbreekbaar materiaal? Kalkhennep is een volwaardig ecologisch alternatief! Dankzij haar unieke thermische en vochtregulerende eigenschappen is het werkelijk het bouwmateriaal van de toekomst.