Wat is hennep?

Hennep is een heel oud gewas dat sinds de oudheid wordt geteeld, onder andere voor de productie van papier, textiel, voeding en geneesmiddelen. In onze regio werd hennep zeer intensief gebruikt in de scheepvaart voor het maken van zeilen en touwen omdat het een zeer sterk materiaal oplevert dat bestand is tegen het zoute zeewater. […]

Wat is kalkhennep?

Kalkhennep is een natuurlijk mengsel van hennephout, hydraatkalk, mineralen & water. In combinatie met een draagstructuur kan het gebruikt worden om muren te bouwen. Het kan ook gebruikt worden om vloeren en daken te bouwen of wanden van bestaande gebouwen te isoleren. Bouwen met kalkhennep is niet nieuw. Hennep wordt al sinds de Oudheid gekweekt […]

Wat is het isolerend vermogen van kalkhennep?

Het isolerend vermogen van kalkhennep is zeer goed. De Lambdawaarde ligt tussen 0.056 en 0.080 W/mK.

Welke soorten afwerking zijn mogelijk met prefab kalkhennep panelen?

Je bent niet minder beperkt in mogelijkheden dan met eender welk ander bouwmateriaal. Alle afwerkingsmogelijkheden die je bij traditionele bouw hebt, zijn ook mogelijk bij kalkhennepbouw. Bij voorkeur kies je natuurlijk voor een ecologische afwerking… Aan de binnenkant van de prefab wanden zit een geperforeerde hardboard. Deze kan bezet worden met een kalkpleister, leempleister, fermacelwand […]

Is kalkhennep duurder dan een ander bouwmateriaal?

Nee, de prijs van kalkhennep is vergelijkbaar met traditionele bouwmaterialen. Je haalt er op termijn zelfs meer voordeel mee vermits je kan genieten van lagere kosten voor koeling en verwarming.

Zijn er ook nadelen verbonden aan bouwen met prefab kalkhennep muren?

Nee. Wij kunnen alleen maar voordelen bedenken. Je bent niet minder beperkt in mogelijkheden dan met eender welk ander bouwmateriaal. Enkel is het jammer dat nog niet alle regelgeving is aangepast aan de unieke eigenschappen van kalkhennep.

Welke leveringstermijn hanteert Hemp in a Box?

In de meeste gevallen garanderen wij volgende leveringstermijn: 5 à 8 weken voor prefab muren die bestemd zijn voor woningbouw. 8 à 12 weken voor prefab muren die bestemd zijn voor industriebouw Voor grootschalige projecten maken wij een leveringsplanning op in nauw overleg met de klant en op maat van het project.

Kan je de prefab panelen van Hemp in a Box ook zelf monteren?

Nee. Hoewel het een eenvoudige techniek is, vraagt het monteren van de panelen op de bouwwerf toch wel enige expertise. Hemp in a Box is daarom enkel te verkrijgen via een nauwkeurig geselecteerd netwerk van ecologische aannemers en architecten.

Hoe snel wordt een prefab kalkhennep muur gemonteerd?

Een aannemer die werkt aan een normaal tempo, met een volwaardig team, bouwt in enkele dagen tijd een kalkhennep gebouw. Veel is natuurlijk afhankelijk van de aard van het gebouw en de complexiteit. Reken op een gemiddelde opbouwduur van 1 tot 5 weken.

Stel, ik wil bouwen met Hemp in a Box. Kan ik dan werken met eender welk architect?

Ja, je kan werken met eender welke architect. Hemp in a Box is uiterst veelzijdig en zelfs de meest uitdagende vormgeving is mogelijk. Eens je bouwplan is uitgetekend, start de taak van Hemp in a Box. Onze experts kijken het bouwplan na, maken stabiliteitsberekenignen en delen het plan op in prefab kalkhennep muren.

Stel, ik wil bouwen met Hemp in a Box. Wat is dan het stappenplan?

Nadat de bouwgrond is aangekocht, architect is aangewezen en de bouwplannen uitgetekend zijn, start de taak van Hemp in a Box: In de eerste plaats kijken wij het bouwplan na, maken wij stabiliteitsberekeningen en delen we het plan op in prefab kalkhennep muren. We maken een nieuw plan dat ter goedkeuring wordt teruggestuurd naar de architect. Na […]