Wat is hemp in a box?

Kalkhennep Hemp in a Box

1

2

3

4

Hemp in a Box prefab kalkhennep woning in heusden

5

  1. Hemp in a Box is een revolutionair ecologisch bouwsysteem, gebaseerd op een artisanale bouwtechniek. Kalkhennep is een natuurlijk mengsel van hennephout, hydraatkalk, mineralen en water.  Het werkt als isolatie en is vochtregulerend.
  2. Bij traditionele kalkhennepbouw wordt het kalkhennepmengsel handmatig aangebracht in een houtskelet. Het proces van carbonisatie en droging vergt enkele maanden. Het is een arbeidsintensief proces dat bovendien sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden.
  3. Hemp in a Box vereenvoudigt dit proces en zorgt voor bredere toepassingsmogelijkheden. De productie van de kalkhennep muren wordt uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden met garantie op de beste kwaliteit.
  4. Het resultaat? Uiterst solide prefab kalkhennep muren die door een gespecialiseerd aannemer in amper enkele dagen tijd worden gemonteerd op de bouwplaats. Zo bouw je snel en efficiënt een water- en winddicht gebouw dat bovendien 100% ecologisch is.
  5. Hemp in a box is een zeer flexibel concept. De architecturale mogelijkheden zijn quasi onbeperkt en elk bouwplan kan worden uitgevoerd. Onze experts hertekenen het bestaande plan en splitsen het gebouw op in prefab kalkhennep panelen. Zelfs de meest uitdagende vormgeving is mogelijk.