Steeds meer mensen bouwen duurzaam, een mooie evolutie. Maatschappelijk verantwoord leven gaat immers veel verder dan letten op wat je eet of met welke wagen je rijdt. Ook de manier waarop we wonen bepaalt onze ecologische voetafdruk.

Wie duurzaam bouwt zorgt in de eerste plaats voor een goed energetisch concept. Daarbij horen een goede oriëntatie van de woning, een goede compactheid, buffering,  isolatie en ventilatie, waterbesparende installaties en integratie van hernieuwbare energie. Maar wie écht een duurzaam ecohuis wil realiseren, kan nog veel verder gaan dan het bouwen van een lage energiewoning. Je bouwt immers pas echt ecologisch als je ook optimaal gebruik maakt van onuitputtelijke natuurlijke grondstoffen en energiebronnen die zo veel mogelijk lokaal beschikbaar zijn.

Hemp in a Box is een uniek bouwprocédé met kalkhennep als belangrijkste grondstof. Een kalkhennep woning bevat alle energetische eigenschappen van een duurzame woning en bestaat bovendien uit 100% natuurlijke grondstoffen.

“Als ontwerpers werken we graag met kalkhennep, omdat het een zeer veelzijdig bouwmateriaal is dat zowel akoestisch als thermisch isoleert en vochtregulerend werkt.”

Marie-Laure Pacquet en Peter VosArchitectengroep Barchi

“Duurzaam bouwen is goed maar ecologisch bouwen is beter.
Kalkhennep is het beste alternatief voor traditionele, milieubelastende bouwmaterialen.”

Mathieu HendrickxZaakvoerder Hemp in a Box

“Als de ene manier beter is dan de andere, dan zal het zeker de natuurlijke manier zijn.”

Aristoteles