Kalkhennep is een efficiënt isolatiemateriaal van 100% natuurlijke grondstoffen

Hemp in a box introduceert ecologische bouwmaterialen en -methodes als  volwaardig alternatief voor de traditionele bouwproducten. Onze producten combineren ecologie, aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, betaalbaarheid, comfort, efficiëntie en gebruiksgemak.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix en op maat gemaakte kalkhennepwanden aan voor verschillende toepassingen. Ook een aantal verwante producten die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren worden door ons aangeboden.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix aan en op maat gemaakte kalkhennepwanden voor verschillende toepassingen. Wij bieden ook een aantal verwante producten aan die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren.

Ervaar de kracht van kalkhennep bij renovatie, een natuurlijk isolatiemateriaal dat ook vochtregulerend en geluidsabsorberend werkt.

WANDEN

Wij leveren op maat gemaakte dragende en isolerende panelen die u alle voordelen geven die kalkhennep biedt en bovendien makkelijk en snel te monteren zijn.

De Hemp in a Box prefab panelen zijn de oplossing voor wie snel en efficiënt wil bouwen met kalkhennep.

  • Het CNC gestuurd gefabriceerde houtskelet is de dragende structuur en zorgt voor de stevigheid van de muren.
  • In het houtskelet wordt de kalkhennepmix gestort volgens de opgegeven specificaties. Dit levert een winddichte, solide geïsoleerde muur op. Eventueel worden nog extra isolatie, wachtbuizen of afwerkingsbeplating aangebracht
  • Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen van kalkhennep is de muur dampopen, isolerend en vochtregulerend.
  • Deze panelen worden door een gespecialiseerd aannemer in amper enkele dagen tijd gemonteerd op de werf waardoor bespaard wordt op tijd en werk op de werf.
  • Na montage kan u onmiddellijk met de verdere afwerking van de wanden beginnen.

Hoe gaan we te werk?

  • Op basis van de architectuur- en stabiliteitsplannen maakt ons team gedetailleerde tekeningen van het volledige bouwproject en delen we het gebouw op in panelen. 
  • Deze panelen worden in ons atelier geassembleerd en opgevuld met de kalkhennepisolatie.
  • Indien gewenst voorzien we wachtbuizen en beplating voor de eindafwerking op de muren
  • De muren worden geleverd op de werf, waar in enkele dagen door een aannemer een volledig ruwbouw, inclusief isolatie, wordt opgetrokken.

HIAB-home V1

Wanden met droge kalkhennep

HIAB-roof

Ook voor het dak maken wij volledige panelen zodat uw gehele dak op 1 dag kan geplaatst worden.

HIABWORK-wanden

Onze werkwijze voor wanden voor professionele toepassingen (opslag, onderwijs, vrije tijd,..) is gelijkaardig als voor de HIABHome-wanden. De opbouw en afmetingen van de wanden kunnen wel variëren afhankelijk van de specifieke toepassingen en vereisten die zijn opgesteld door de architect. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u.

Kalkhennep als basis van een gezond en comfortabel huis