Gezond leven in een aangenaam en duurzaam huis met kalkhennep.

Hemp in a box biedt betaalbare en praktische oplossingen voor iedereen die wil wonen of werken in een ecologische en duurzaam gebouw zonder in te boeten op esthetiek, comfort of functionaliteit. Onze bouwmaterialen op basis van kalkhennep kunnen gebruikt worden voor nieuwbouw, renovatie en isolatie. Zowel de vakman als de doe-het-zelver kan een aangenaam, gezond en duurzaam wooncomfort realiseren.

2. Onze kalkhennep producten

Kalkhennep is een duurzaam bouwmateriaal dat energiezuinig en recycleerbaar is.

De voordelen van kalkhennep

ECOLOGISCH

ECOLOGISCH

Kalkhennep is een energiezuinig en duurzaam bouwmateriaal uit hernieuwbare grondstoffen. De hennepscheven die gebruikt worden zijn een restproduct van de teelt voor hennepzaden en -vezels. Het veroorzaakt geen schadelijke uitstoot, is recycleerbaar en laat op het einde van haar levenscyclus geen schadelijke stoffen achter.
VOCHTREGULEREND

VOCHTREGULEREND

Kalkhennep is een voortdurende en stabiele vochtbuffer die voor een constante vochtigheidsgraad zorgt in uw interieur. U zal geen vocht- of condensatieproblemen kennen.
GOEDE CO2-BALANS

GOEDE CO2-BALANS

Hennep is kampioen in CO2 opname tijdens de groei van de plant, tot 4x meer dan een bos van dezelfde omvang. Er wordt meer CO2 door de plant opgenomen dan er uitgestoten wordt tijdens de teelt en het bouwproces. Bovendien wordt ook na verwerking en installatie nog CO2  opgenomen tijdens de voortzetting van het carbonatatieproces.

GEZOND

GEZOND

Een te grote luchtdichtheid, in combinatie met ongezonde, veelal synthetische bestanddelen in bouwmaterialen maakt de binnenlucht vaak ongezonder dan de buitenlucht. Onze kalkhennep, de basis voor een open, ademend huis, wordt niet bewerkt met scheikundige stoffen en heeft dan ook een positieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Ons emissierapport bevestigt dit.

ENERGIEZUINIG

ENERGIEZUINIG

Kalkhennep biedt een goede thermische isolatie. In tegenstelling tot de klassieke isolatiematerialen heeft kalkhennep een bijkomende en continue temperatuur- en vochtregulerende werking en een hoge warmteopslagcapaciteit. Warmte heeft tot 4 keer meer tijd nodig om door de kalkhennep te raken. Hierdoor vraagt een kalkhennepwoning een minimum aan technieken of ventilatiesystemen om een aangenaam stabiel binnenklimaat te creëren.
AKOESTISCHE ISOLATIE

AKOESTISCHE ISOLATIE

Kalkhennep heeft een uitstekende geluidsisolatie. Trillingen en geluidsgolven worden geabsorbeerd. In Scandinavië zijn de geluidsmuren langs de autosnelwegen van kalkhennep gemaakt.

Onze producten

HIABMIX

Dit is een voorgemengde kalkhennepmix die klaar is voor verwerking op de werf. Naargelang het doel wordt de mix aangepast voor wanden, daken of vloeren. Onze mix  wordt geleverd in bigbags of in bulk.


Image

HIABwanden

Onze op maat gemaakte houtskeletwanden behalen de hoogste isolatienormen. Deze wanden zijn gegarandeerd maatvast dankzij CNC zagen en freezen.
Image
Hemp in a box biedt betaalbare oplossingen voor iedereen die wil wonen of werken in een ecologische en duurzaam gebouw

Toepassing van onze producten

Renovatie/isolatie

Met kalkhennep kunnen muren, vloeren en daken efficiënt geïsoleerd worden. Je bekomt een ‘ademende’ en vochtresistente bouwlaag met uitstekende isolerende, vochtregulerende en akoestische eigenschappen

Image

Woningbouw

Met onze zelfdragende kalkhennepwanden combineren we de voordelen van houtskeletbouw en traditionele bouw zonder de nadelen ervan. Op enkele dagen wordt de ruwbouw van uw woning opgetrokken

Image

Industriebouw

Industriële gebouwen vragen specifieke normen en eisen voor klimatisatie en vochtregulatie. Hemp in a Box past de kalkhennepwanden aan om te voldoen aan de specifieke eisen van scholen, kantoren, opslagruimtes en hallen.

Image

Hemp in a box bezorgt u een actief huis waarin u aangenaam, comfortabel en gezond leeft.