Onze know-how, creativiteit en flexibiliteit vormen de basis om tesamen met u uw bouwproject te realiseren.

Over ons

Hemp in a box is ontstaan uit het landbouwbedrijf van de zaakvoerder, Mathieu Hendrickx. Naast onze bouwproducten, produceren we ook gecertificeerde strobalen en kweken we jaarlijks een 30ha Cannabis Sativa. Hierdoor behouden we een sterke voeling met ons basisproduct.

Taste invest NV is medefinancier van Hemp in a box. Taste Invest is een investeringsmaatschappij die investeert in startende ondernemingen en kleine middelgrote bedrijven met de intentie om sociale en ecologische impacten te genereren.

Wij zijn er van overtuigd dat we beter en spaarzamer moet omgaan met de natuur en onze leefomgeving en zien nog veel ruimte voor verbetering in de bouwsector, waar de termen duurzaam en ecologisch te pas en te onpas ge- en misbruikt worden. Tegelijk zijn we er ons van bewust dat om duurzame en ecologische bouwmethodes ingang te laten vinden bij een groot publiek deze naast milieuvriendelijk en duurzaam ook moeten voldoen aan andere kenmerken zoals gemak om mee te werken, efficiëntie, comfort en esthetiek.

Dankzij ons constant onderzoek en ontwikkelingen kan Hemp in a box met natuurlijke producten en op een duurzame wijze, een efficiënt en economisch verantwoord alternatief bieden voor de traditionele bouwmethodes.

Wij bieden een efficiënt, ecologisch en economisch verantwoord alternatief voor de traditionele bouwmethodes.

Wat is kalkhennep ?

Hennepscheven

De hennepscheven zijn het stro van de hennepplant.De verwerker van de hennepplanten en onze leverancier van onze hennepscheven gebruikt enkel natuurlijke producten in het productieproces en heeft het “BIO”-label van Quality partners behaald.Image

Hydraatkalk

Onze kalk wordt gewonnen uit één van de zuiverste kalksteensoorten in Europa,. Hierdoor wordt onze hydraatkalk op de meest ecologische manier op  ‘relatief’ lage temperatuur aangemaakt. De hydraatkalk recupereert een belangrijk deel van de CO2 door deze bij de verharding weer op te nemen draagt bij tot een efficiënte vochtmigratie en hoge inertie.

Image

Mineralen

De mineralen die we toevoegen zorgen voor een betere droging en een minimaliseren van de kalkhoeveelheid waardoor de eigenschappen van de hennep (thermische isolatie, vochtregulering) beter naar voor komen. Wij garanderen een ecologische productie van onze mineralen die enkel gezuiverd zijn en niet gebrand en geen cementbestanddelen bevatten.

Image

Water

Er is veel water nodig voor de productie van kalkhennep. Hiervoor doen we beroep op de natuurlijke aanvoer, het regenwater. Dit water wordt geregeld getest op onreinheden. Onze opslagtanks garanderen dat we ook een droge zomer probleemloos kunnen overbruggen.


Image

Certificaten

Meten is weten! Onze producten werden aan veelvuldige tests onderworpen.

Warmte geleidbaarheid door WTCB:

De isolatiewaarde van de HIABmix werd door het WTCB vastgelegd op 0,067 W/mK

Life Cycle Analysis door VITO

Onze producten zijn onderworpen aan een LCA-studie. De Hemp in a box producten vertonen een minimale impact op het milieu en zijn recycleerbaar.

Brandweerstand door Warrington Fire

De verharde kalkhennep is nagenoeg onbrandbaar. Onze wanden hebben de classificatie RE, REI, REW 60 behaald.

Correlatie binnen-en buitenklimaat door VITO

Onze producten leveren een contant binnenklimaat zelfs bij hoge temperatuur- en vochtschommelingen.

Emissietest door VITO

Onze producten zijn getest en vertonen geen uitstoot van schadelijke stoffen.”

De isolatiewaarde van de HIABmix werd door het WTCB vastgelegd op 0,067 W/mK

Subsidies en premies

Het isoleren van uw woning levert de belangrijkste bijdrage aan het behalen van de opgelegde milieunormen. De overheid wil de eigenaars van woningen dan ook aanmoedigen om woningen zo goed mogelijk te isoleren. Afhankelijk waar u woont in België zijn er verschillende subsidies en premies mogelijk voor renoveren en isoleren. Via onderstaande links kan u de meest recente maatregelen vinden: