Kalkhennep is een efficiënt isolatiemateriaal van 100% natuurlijke grondstoffen

Hemp in a box introduceert ecologische bouwmaterialen en -methodes als  volwaardig alternatief voor de traditionele bouwproducten. Onze producten combineren ecologie, aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, betaalbaarheid, comfort, efficiëntie en gebruiksgemak.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix en op maat gemaakte kalkhennepwanden aan voor verschillende toepassingen. Ook een aantal verwante producten die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren worden door ons aangeboden.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix aan en op maat gemaakte kalkhennepwanden voor verschillende toepassingen. Wij bieden ook een aantal verwante producten aan die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren.

Ervaar de kracht van kalkhennep bij renovatie, een natuurlijk isolatiemateriaal dat ook vochtregulerend en geluidsabsorberend werkt.

Kalkhennepmix

Onze verschillende soorten kalkhennepmix worden specifiek geproduceerd naargelang de toepassing zodat een optimale werking en installatie mogelijk is. Dankzij onze producten zal uw gerenoveerde woning niet alleen over een efficiënte isolatie beschikken maar ook een vochtregulerende, warmtebufferende en geluidsisolerende laag bekomen die het comfort van uw woning naar een hoger niveau tilt.

CANADRY

In één dag een afgewerkte geïsoleerde muur

Wij hebben de HIAB-mix reeds op voorhand voor u gedroogd zodat u onmiddellijk een kant-en klare wand kan bekomen. Dit droge isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen de te isoleren muur, vloer of plafond en een definitieve bekisting. Als bekisting kan elke stevige dampopen beplating gebruikt worden, wij raden echter Extreem Green beplating aan die gegarandeerd dampopen, zeer sterk, ecologisch en brandbestendig is. Bovendien kan op deze beplating onmiddellijk de afwerking van uw keuze aangebracht worden (schilderen, behangen, pleisteren,…).

Canadry wordt gebruikt als niet-belaste isolatie in wanden, vloeren en plafonds. Canadry wordt eenvoudig in de gewenste dikte aangebracht, aangedrukt en afgesloten met de dampopen beplating.

Met Canadry kan u op heel eenvoudige en snelle wijze zelf uw binnenisolatie aanbrengen en genieten van alle voordelen van een met kalkhennep geïsoleerd huis zonder te moeten wachten op het uitdrogen. Onze Canadry wordt geleverd in Bigbags van 1m³ en zakken van 70l.

 • 1
 • 2017-08-23 11.43.29 - kopie
 • HIAB_20150711_71
 • HIABMIX-wall

  uw kant-en-klare kalkhennepmix

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, mineralen en het water op voorhand zodat u onmiddellijk aan de slag kan met het isoleren van uw muren. Deze natte isolatie wordt aangebracht in een tijdelijke bekisting door deze gelijkmatig licht aan te dammen. Om de hechting aan de muur te verzekeren raden wij aan om de te bewerken muur eerst met een kalk-water mengeling te behandelen en om op regelmatige afstand muurpluggen te gebruiken.

  HIABMIX-wall wordt gebruikt als niet-belaste isolatie voor muren om een traditioneel met kalkhennep geïsoleerde muur te bekomen. De HIABMIX wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. Onder goede omstandigheden kan de HIABMIX-WALL gedurende een week verwerkt worden.

 • 18
 • 2017-04-20 07.25.05
 • 2017-08-23 19.25.24 - kopie
 • HIABMIX-floor

  Een vloer zonder beton? Het kan dankzij HIABMIX-floor

  Indien u nog geen betonplaat hebt in uw te renoveren of nieuw huis is HIABMIX-floor een volwaardig gezond alternatief. De HIAB-mix floor wordt aangebracht op een laag van schelpen waarin het opstijgend vocht kan opgevangen worden. DE HIABMIX-floor kan verder afgewerkt worden met een kalkchape. Het installeren van een vloerverwarming is perfect mogelijk.

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, mineralen en het water op voorhand zodat u onmiddellijk aan de slag kan met het isoleren van uw dak. De HIABMIX wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. De specifieke samenstelling van deze mix verzekert een versnelde verharding van de vloer zodat er snel kan verder gewerkt worden. De HIABMIX-FLOOR kan gedurende 24 uur verwerkt worden.

  HIABMIX-roof

  In het dak haal je het beste uit uw kalkhennep isolatie

  Door de natuurlijke temperatuurbuffering van kalkhennep is deze isolatie het uitgelezen materiaal om aan te brengen in een zowel plat als hellend dak. Naast een goede isolatie ’s winters zal u ’s zomers een koele ruimte hebben. Bij een bestaand dak dient u wel de dakbedekking te verwijderen zodat de hiabmix-roof tussen de spanten kan gestort worden in hiervoor voorziene netten of bekisting. Op een tweetal dagen bekomt u een volledig geïsoleerd dak dat klaar is voor de koude winters en de hete zomers.

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, mineralen en het water op voorhand. De HIABMIX wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. De HIABMIX-ROOF kan onder goede omstandigheden gedurende een week verwerkt worden.

  Uiteraard kan u ook kiezen voor een volledig nieuw dak met onze HIAB-dakpanelen.

 • 2017-10-25 09.55.13
 • 2017-10-25 14.49.10-1
 • 2017-10-25 14.49.15
 • 2017-10-25 14.49.25
 • 2017-10-26 13.29.06 HDR
 • 2017-10-26 13.29.24 HDR
 • IMG-20170823-WA0000 - kopie
 • IMG-20170823-WA0001
 • IMG-20170823-WA0002
 • WANDEN

  Wij leveren op maat gemaakte dragende en isolerende panelen die u alle voordelen geven die kalkhennep biedt en bovendien makkelijk en snel te monteren zijn.

  De Hemp in a Box prefab panelen zijn de oplossing voor wie snel en efficiënt wil bouwen met kalkhennep.

  • Het CNC gestuurd gefabriceerde houtskelet is de dragende structuur en zorgt voor de stevigheid van de muren.
  • In het houtskelet wordt de kalkhennepmix gestort volgens de opgegeven specificaties. Dit levert een winddichte, solide geïsoleerde muur op. Eventueel worden nog extra isolatie, wachtbuizen of afwerkingsbeplating aangebracht
  • Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen van kalkhennep is de muur dampopen, isolerend en vochtregulerend.
  • Deze panelen worden door een gespecialiseerd aannemer in amper enkele dagen tijd gemonteerd op de werf waardoor bespaard wordt op tijd en werk op de werf.
  • Na montage kan u onmiddellijk met de verdere afwerking van de wanden beginnen.

  Hoe gaan we te werk?

  • Op basis van de architectuur- en stabiliteitsplannen maakt ons team gedetailleerde tekeningen van het volledige bouwproject en delen we het gebouw op in panelen. 
  • Deze panelen worden in ons atelier geassembleerd en opgevuld met de kalkhennepisolatie.
  • Indien gewenst voorzien we wachtbuizen en beplating voor de eindafwerking op de muren
  • De muren worden geleverd op de werf, waar in enkele dagen door een aannemer een volledig ruwbouw, inclusief isolatie, wordt opgetrokken.

  HIABHOME-wanden

  Voor woningen leveren we standaard wanden van 30 cm dikte waarmee uw woning zal voldoen aan de strengste isolatienormen. Om het werk achteraf tot een minimum te beperken kunnen reeds wachtbuizen aangebracht worden en afwerkingsplaten voorzien worden. Langs de binnenkant kunnen deze wanden verder afgewerkt worden met alle mogelijke dampopen materialen en technieken. Hoewel langs de buitenkant nagenoeg iedere gevelbekleding mogelijk is adviseren we om ook de buitenkant met een dampopen product af te werken (baksteen, pleister, hout,…)

  HIAB-home V1

  Wanden met kalkhennep en houtwol

  HIAB-home V2

  Wanden met droge kalkhennep

  HIAB-roof

  Ook voor het dak maken wij volledige panelen zodat uw gehele dak op 1 dag kan geplaatst worden.

  HIABWORK-wanden

  Onze werkwijze voor wanden voor professionele toepassingen (opslag, onderwijs, vrije tijd,..) is gelijkaardig als voor de HIABHome-wanden. De opbouw en afmetingen van de wanden kunnen wel variëren afhankelijk van de specifieke toepassingen en vereisten die zijn opgesteld door de architect. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u.

  Kalkhennep als basis van een gezond en comfortabel huis

  Verwante producten

  EXTREME GREEN beplating:

  afwerkingsplaten op een hoger niveau

  Deze beplating vormt de ideale afwerking van uw wanden voor zowel binnen als buiten, en verticaal en horizontaal. De Extremegreen plaat, bestaande uit Magnesiumoxide, glasvezel en gerecycleerde houtvezels, heeft gegarandeerd geen schadelijke uitstoot en  kent een laag-energie productieproces (tot 50% minder dan gelijkaardige producten).

  De extremegreen beplating is een hoogwaardig alternatief voor multiplex-, OSB, gips- en cementplaten.

  Deze beplating in Magnesiumoxide heeft volgende voordelen:                             

  1. Brandwerend: De platen zijn in UK getest en hebben een certificaat voor brandweerstand van 1 uur.
  2. Waterbestendig: de Extreem Green platen kunnen gedurende lange tijd bloot staan aan water zonder verlies van de structurele integriteit. Niettemin raden we aan om een afwerkingslaag langs de buitenkant te voorzien.
  3. Schimmelwerend
  4. Impact bestendig: De plaat is zeer hard en kan een zware impact zonder schade weerstaan
  5. Hoge draagkracht: Materiaal kan rechtstreeks op de plaat bevestigd worden (met schroeven)
  6. Geen emissie van schadelijke stoffen (bevat geen formaldehyde, vliegas,..)
  7. Ongedierte bestendig
  8. Dampopen
  9. Onmiddellijke afwerking op de beplating (verven, pleister,..) waardoor het afwerken in vergelijking met andere materialen tot 50% goedkoper wordt.

  De combinatie van HIAB-panelen of MIX en Extremegreen beplating levert een optimale combinatie voor een duurzame isolerende muur die de afwerkingskost tot een minimum beperkt zonder aan kwaliteit in te boeten.

  Wij leveren deze platen in diktes van 6,9 of 12mm.

 • extreem3
 • extreemgreen1
 • extreemgreen2
 • Schelpen

  Een laag schelpen is, in tegenstelling tot zand, niet capillair. Dit betekent dat er geen water omhoog gezogen wordt, maar er vormt zich juist een natuurlijke barrière tussen het grondwater en de begane grondvloer, waardoor het optrekkende vocht geen kans krijgt. De bovenste laag schelpen is helemaal droog en de verdamping van grondwater wordt aanzienlijk verminderd.

  De combinatie van schelpen en de hiabmix-Floor vormt de ideale bodemopbouw voor een stabiele bodemlaag. Beiden zuiveren het klimaat in je woning en interageren zodat een ideale luchtvochtigheid wordt bekomen.

  De schelpen zijn vlot en snel te plaatsen. Wij leveren deze schelpen in Bigbags of los gestort.

  Image
  Image