Snel en gemakkelijk een duurzaam en sterk gebouw plaatsen dat de voordelen combineert van prefab-, traditionele bouw en kalkhennep.

Wij leveren op maat gemaakte, met CNC-sturing, dragende prefab-wanden die gevuld worden met kalkhennep. Uw gebouw komt op de werf toe als prefab wanden (inclusief isolatie, wachtbuizen en afwerkingslaag), geïsoleerde dakpanelen en tussenvloeren. Dankzij onze tijds- en arbeidsbesparende methode kan op enkele dagen kan een volledige ruwbouw opgetrokken. Onze wanden zijn geschikt voor zowel woningen als voor industriële toepassingen.

Dankzij de op maat gemaakte panelen en het eenvoudige montagesysteem zet een gespecialiseerd aannemer in amper enkele dagen tijd een water- en winddicht gebouw neer.

Woningbouw

Dankzij de uitstekende hygrothermische eigenschappen heeft kalkhennep alle eigenschappen om u de beste geïsoleerde, energiezuinige en comfortabele woning te bieden met respect voor zowel uw budget als voor het mileu.   Dankzij onze tijds- en arbeidsbesparende methode kan op enkele dagen een volledige ruwbouw opgetrokken worden zonder te moeten inboeten op esthetiek of flexibiliteit.

De verschillende stappen naar uw kalkhennepwoning.

1. Uw bouwplan

Het plan van uw huis vorm de basis van uw bouwproject. Aangezien onze panelen op maat gemaakt worden zijn de architecturale mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, door deze flexibiliteit in vormgeving kunnen wij voldoen aan al uw wensen. Onze muren zijn dragende structuren die in de standaardvorm tot 3 verdiepingen hoog kunnen opgebouwd worden.

2. Het productieplan

Op basis van uw architectuur- en stabiliteitsplannen maken wij een gedetailleerd productieplan , waarin alle afmetingen, openingen en constructie-elementen zijn opgenomen..  

3. Productie

Na gezamelijke goedkeuring van het productieplan, de basis voor het zaag- en montageplan, worden de wanden op maat gemaakt, gevuld met kalkhennep en gedroogd. Na enkele weken kunnen de kant-en-klare wanden op de werf geleverd worden.

4. Montage

Dankzij de op maat gemaakte panelen en het eenvoudige montagesysteem zet een gespecialiseerd aannemer in amper enkele dagen tijd een water- en winddicht gebouw neer.  Deze werkwijze garandeert een verkorte opleveringstermijn en besparingen op tijd en arbeidskost.

5. Afwerking

Onze wanden bevatten reeds alle isolatiematerialen en kunnen vooraf voorzien worden van wachtbuizen voor technieken. Hierdoor kan na montage onmiddellijk aangevangen worden met de afwerking van uw woning. Op vraag kunnen we vooraf onze wanden langs binnen voorzien van de ExtreemGreen Magnesium plaat waarop rechtstreeks iedere afwerking (verven, pleisteren, behang,…) mogelijk is.

Onze bouwmethode

Industriebouw

Productie, onderwijs, handel,sportzaal,… Elke activiteit vraagt om een aangepaste omgeving met de juiste temperatuur, beschutting en akoestiek. Kalkhennep is dankzij haar unieke eigenschappen uiterst geschikt voor de realisatie van een duurzaam bedrijfsgebouw met een goed energetisch concept.

Kiezen voor kalkhennep in bedrijfsgebouwen verlaagt niet alleen de initiële installatiekost van energietechnieken maar ook uw energiefactuur omdat er minder capaciteit aan verwarming- en koeling nodig is om het binnenklimaat aangenaam en gezond te houden.

De normen en de eisen op vlak van klimatisatie en vochtregulatie zijn voor niet-residentiele gebouwen vaak anders dan voor woningen. Daarom past Hemp in a box de prefab muren aan om volledig te voldoen aan de specifieke eisen van bedrijven en publieke instellingen.

Kalkhennep is dankzij haar unieke eigenschappen uiterst geschikt voor de realisatie van een duurzaam bedrijfsgebouw met een goed energetisch concept. 

Speciale projecten

Strobouw

Ook Stro heeft vele goede eigenschappen als bouwmateriaal. Wij gebruiken dezelfde wandopbouw als voor onze kalkhennepwanden maar vervangen de kalkhennep door stro, hiermee kunnen we het concept van geprefabriceerd bouwen ook binnen brengen in de strobouw. Wij werken met eigen gecertificeerde strobalen die we ook apart kunnen leveren.

 • 2016-02-25 18.33.56
 • 2016-02-27 16.02.28
 • 2016-02-27 16.02.37
 • 2017-06-28 18.32.11
 • 2017-06-29 08.39.04
 • 2017-06-29 14.23.34
 • 20150802_173207
 • 20150802_182532
 • Woonboot

  Het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-zal vanaf 2018de locatie vormen voor een ecologische drijvend cohousing project ‘Schoonschip’. Hemp in a box levert de kalkhennepmuren voor één van de drijvende kavels, waarbij uiteraard rekening moet worden gehouden met een aantal extra uitdagende factoren.

 • FOTO Woonboot
 • FOTO Woonboot3
 • FOTO Woonboot2
 • Op basis van uw plannen maken wij een gedetailleerd 3D- en productieplan , waarin alle afmetingen, openingen en constructie-elementen zijn opgenomen.